Το όραμα του Τάκη ήταν να αλλάξει ο τρόπος διακυβέρνησης, να ξεφύγουμε από τις ευθύνες των αποφάσεων από λίγους και να πάμε σε μοντέλο με τη συμμετοχή και συνεισφορά πολλών.
Η ΣΚΜ έδωσε τη λύση στην ιδέα κι εδώ και τρία χρόνια με εφαρμογή της τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δείχνει ότι η μέθοδος κουμπώνει με το συνεταιρίζειν. Αργά με απορίες μεν αλλά δημιουργώντας δε σταθερά ένα δυναμικό τιμόνι.

Η συναίνεση και η συμμετοχική λήψη αποφάσεων διδάσκουν υπομονή, ανοχή της διαφορετικής άποψης αλλά και την ανάληψη ευθύνης.

Καλό ακούγεται και καλό είναι για το συνεταιρίζειν αφού με τη ΣΚΜ δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό αλλά, την εμπιστοσύνη που σταδιακά αναπτύσσεται μεταξύ μας.

Έχουμε κάνει αρκετά βήματα έως τώρα και έχουμε δρόμο μπροστά μας να κατανοήσουμε καλύτερα όλα τα εργαλεία που προσφέρει η ΣΚΜ για να κατορθώσουμε στην πλήρη άσκηση της.

Την επόμενη εβδομάδα η Barbara Strauch - είναι συνιδρύτρια του Κέντρου ΣΚΜ της Αυστρίας το 2013 και την ίδια χρονιά η πρώτη Πιστοποιημένη Εμπειρογνώμονας ΣΚΜ στη Γερμανία - θα βρίσκεται στην Αθήνα για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 6 ημερών που αφορά την εκπαίδευση των Εσωτερικών Εκπαιδευτών των οργανισμών που χρησιμοποιούν ήδη τη ΣΚΜ.
Το σεμινάριο θα γίνει από Δευτέρα 13/9 έως και Κυριακή 19/9 περίπου 8 ώρες καθημερινά. Θα είναι στην αγγλική γλώσσα και το κόστος για κάθε έναν είναι 180,00€.

Οι Εσωτερικοί Εκπαιδευτές θα βοηθήσουν στην βέλτιστη οργάνωση και εφαρμογή της ΣΚΜ, θα παρακολουθούν και θα συμβουλεύουν. Θα επεμβαίνουν όπου χρειάζεται και δεν σταματάει η επικοινωνία με τον Αλέξανδρο. Θα πρέπει να έχουν εμπειρία από τη ΣΚΜ και να έχουν εκπαιδευτεί από τον Αλέξανδρο.
Χθες αποφασίσαμε να γίνει μια τριμελή ομάδα που θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα και θα λάβουμε τη σχετική πιστοποίηση. Ο Τάκης, ο Νίκος Σ. κι εγώ όλη την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε εκεί να εκπαιδευτούμε, να αποκτήσουμε επίγνωση περισσότερη για να απογειώσουμε τη μεταξύ μας συνεργασία. Ούτως ή αλλιώς, όσο καλύτερα συνεργαζόμαστε μεταξύ μας, τόσο πιο αποδοτικά και επιτυχημένα, θα είναι τα αποτελέσματα.

Γιατί αυτοί οι τρεις ?
Τάκης ο Οραματιστής
Νίκος Σ ο Εξελισσόμενος
Λένα η Mrs ISO

Θα έχει κούραση, θα λείψουμε από τις οικογένειες μας, αλλά θα μάθουμε κι άλλα, θα τα φέρουμε μέσα, και στο τέλος θα Λέμε αυτό που σκεφτόμαστε και θα Κάνουμε αυτό που λέμε, all together.

Νεώτερα προσεχώς.

Το πιο σημαντικό είναι ότι θα σας δούμε - Αθήνα ερχόμαστε - με μπύρες και κοψίδια και γουρουνοπούλα.....